Pszenny chlebek ze smażoną cebulą

przepis:

500 g pszennej mąki (typ 550)

1 łyżeczka soli

1 łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu

250 ml letniej wody

paczka suchych drożdży (7 g)

ok. 1 szklanki smażonej cebuli (Prymat)

gruba sól morska i grubo zmielony pieprz do posypania chleba

masło do posmarowania formy

Do mąki dodać sól, pieprz i suche drożdże, a następnie letnią wodę. Połączyć wszystkie składniki i przez 6 min dokładnie ugniatać ciasto.

Ciasto przykryć ściereczką i odstawić na pół godziny.

Po tym czasie w ciasto wgnieść smażoną cebulę.

Ciasto ułożyć w foremce posmarowanej masłem, posypać pieprzem i solą, przykryć ściereczką i odstawić na godzinę do wyrośnięcia.

Wyrośnięty chlebek wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180 ° C i piec 40-50 min.

Zdjęcie - Pszenny chlebek ze smażoną cebulą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pszenny chlebek ze smażoną cebulą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pszenny chlebek ze smażoną cebulą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Cebulowy chleb pszenno-żytni na zakwasie
2

Cebulowy chleb pszenno-żytni n…

Tosia Tosia
Smakowity chleb

Chleb z marchewką i ziarnami
2

Chleb z marchewką i ziarnami

mojacalabria mojacalabria
www.mojacalabria.com

Chleb pszenny z cebulą
3

Chleb pszenny z cebulą

Posmakujto! Posmakujto!
Posmakujto!

Orkiszowy chleb cebulowy na zakwasie
1

Orkiszowy chleb cebulowy na za…

Tosia Tosia
Smakowity chleb

Bułki z cebulą
2

Bułki z cebulą

Posmakujto! Posmakujto!
Posmakujto!

Cebulowy chleb pszenno-żytni
2

Cebulowy chleb pszenno-żytni

Tosia Tosia
Smakowity chleb