Potrawka z cielęciny z ciecierzycą i mleczkiem kokosowym

Potrawka z cielęciny z ciecierzycą i mleczkiem kokosowym

Zdjęcie - Potrawka z cielęciny z ciecierzycą i mleczkiem kokosowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Potrawka z cielęciny z ciecierzycą i mleczkiem kokosowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki

  • 500 g gulaszu cielęcego
  • 100 g marchewki
  • 50 g cebuli
  • 200 g ziemniaków
  • 250 g ugotowanej ciecierzycy lub z puszki
  • 10 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki czerwonej pasty curry
  • 50 ml oleju Oliwier
  • 150 ml mleczka kokosowego
  • sól do smaku

Przygotowanie

Ziemniaki kroimy w grubą kostkę, cebulę w piórka, a marchewkę w plastry.

 

Cielęcinę oprószamy mąką i obsmażamy na złoty kolor na Oliwierze z każdej strony. Rumiane mięso wyjmujemy łyżką cedzakową i odkładamy na talerz.

 

Do tego samego garnka dodajemy ziemniaki, cebulę i marchewkę. Podsmażamy 2-3 minuty.

 

Dodajemy pastę curry i rozprowadzamy ją w garnku. Całość podlewamy niewielką ilością wody i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy mięso i dusimy pod przykryciem około 30-40 minut, do miękkości.

 

Gdy całość jest już miękka, dodajemy ciecierzycę i mleczko kokosowe.

 

Doprawiamy do smaku solą.

 

Przepis przygotowała autorka bloga www.osmykolorteczy.pl

Kategorie przepisów