Marchewkę gotujemy do miękkości w niewielkiej ilości wody z dodatkiem łyżeczki Oliwiera.
Brokuły rozdzielamy na różyczki i krótko gotujemy w osolonym wrzątku. Następnie przelewamy zimną wodą, aby nie straciły koloru.
Rozgrzewamy piekarnik do 200ºC.
Polędwiczkę dzielimy na pół i oprószamy solą i pieprzem. Następnie obtaczamy w sezamie.
Mięso obsmażamy na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju sezamowego, a następnie przekładamy do piekarnika i pieczemy przez 5-7 minut w zależności od grubości polędwiczki.
Wyjmujemy i odstawiamy, by mięso odpoczęło przed krojeniem.
Ok. 30 ml Oliwiera mieszamy z octem, miodem, solą i pieprzem do smaku. Dodajemy szczyptę ziaren sezamu. Powstałym dressingiem polewamy warzywa i przekładamy na talerze razem z polędwiczką pokrojoną w plastry.
Dekorujemy listkami kolendry.
Przepis przygotowała autorka bloga www.osmykolorteczy.pl