pizza z mąki pełnoziarnistej z rukolą

pizza z mąki pełnoziarnistej z rukolą
Chciałam zobaczyć co wyjdzie jeśli w przepisie zmienię tylko rodzaj mąki. Zmieniłam na pszenną pełnoziarnistą. Ciasto zrobiło się ciemne i po upieczeniu chrupiące.

Pizza z mąki pełnoziarnistej z rukolą
  • 1 opakowanie suszonych drożdży (7 g)
  • 300ml letniej wody
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżki oliwy/oleju
  • 500g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 1 łyżeczka soli
Zdjęcie - pizza z mąki pełnoziarnistej z rukolą - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiWymieszać drożdże, wodę, cukier, oliwę i odstawić na 5 minut. Make przesiać i usypać kopczyk - zrobić wgłębienie, wlać mieszankę i zagarniać ciasto do środka. Odstawić do wyrośnięcia.
Na placku znalazły się: oliwa czosnkowa (zamiast sosu), szynka parmeńska, czarne oliwki, surowe pieczarki, mozzarella, pomidorki koktajlowe. Piekła się 20 minut w 180 stopniach, po wyjęciu dodałam rukolę.

może w końcu zainwestuję w kamień do pizzy.......?

Kategorie przepisów