pizza z mąki pełnoziarnistej z rukolą
Chciałam zobaczyć co wyjdzie jeśli w przepisie zmienię tylko rodzaj mąki. Zmieniłam na pszenną pełnoziarnistą. Ciasto zrobiło się ciemne i po upieczeniu chrupiące.
Pizza z mąki pełnoziarnistej z rukolą
Na placku znalazły się: oliwa czosnkowa (zamiast sosu), szynka parmeńska, czarne oliwki, surowe pieczarki, mozzarella, pomidorki koktajlowe. Piekła się 20 minut w 180 stopniach, po wyjęciu dodałam rukolę.
może w końcu zainwestuję w kamień do pizzy.......?
Pizza z mąki pełnoziarnistej z rukolą
- 1 opakowanie suszonych drożdży (7 g)
- 300ml letniej wody
- 1 łyżeczka cukru
- 2 łyżki oliwy/oleju
- 500g mąki pszennej pełnoziarnistej
- 1 łyżeczka soli
Na placku znalazły się: oliwa czosnkowa (zamiast sosu), szynka parmeńska, czarne oliwki, surowe pieczarki, mozzarella, pomidorki koktajlowe. Piekła się 20 minut w 180 stopniach, po wyjęciu dodałam rukolę.
może w końcu zainwestuję w kamień do pizzy.......?