Pierś z kurczaka ze szpinakiem i porem
przepis:
.
2 piersi z kurczaka
1 marchewka
1 por (biała część)
20 dag mrożonych liści szpinaku
1 łyżeczka ziaren sezamu
1 ząbek czosnku
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
sól, pieprz
olej
Piersi z kurczaka opłukać, osuszyć i pokroić w paski.
Sos sojowy wymieszać z mąką ziemniaczaną i zmiażdżonym ząbkiem czosnku.
Sos dodać do mięsa . Odstawić na pół godziny.
Marchewkę obrać, opłukać, pokroić w słupki.
Por opłukać, pokroić w krążki.
Szpinak rozmrozić.
Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć na nim mięso, dodać marchewkę, por i szpinak.
Chwilę wszystko razem smażyć, dodać sól i pieprz do smaku.
Posypać ziarnami sezamu.