Pierś z kurczaka w sezamowej panierce

Pierś z kurczaka w sezamowej panierce

Chrupiąca z wierzchu, soczysta w środku – pierś z kurczaka w sezamowej panierce to prosty sposób, by wnieść odrobinę orientalnej nuty do codziennego menu i urozmaicić zwykłego kotleta z kurczaka. Kotleciki świetnie smakują podane zarówno z gotowanymi ziemniakami, ziemniaczanym puree lub chrupiącymi frytkami. Doskonale będzie tu pasowała SURÓWKA Z MARCHEWKI, JABŁKA I PORA. Zapisz ten przepis na pyszny, domowy obiad!

Zdjęcie - Pierś z kurczaka w sezamowej panierce - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Pin Print

Pierś z kurczaka w sezamowej panierce

Składniki na pierś z kurczaka w sezamowej panierce:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka

  • 1 szklanka bułki tartej

  • ½ szklanki sezamu

  • 1 duże jajko

  • sól, pieprz

  • Dodatkowo :
  • olej do smażenia

Jak zrobić pierś z kurczaka w sezamowej panierce?

  • Pierś z kurczaka podzielić na mniejsze kawałki. Każdy lekko rozbić i oprószyć solą i pieprzem z obu stron.
  • Jajko rozbić do głębokiego talerza i lekko rozmącić widelcem.
  • Bułkę tartą i sezam wymieszać w głębokim talerzu.
  • Na patelni rozgrzać olej. Kotleciki obtaczać najpierw w jajku, następnie w bułce tartej z sezamem. Smażyć na złoto z obu stron.

Kategorie przepisów