pierś kurczaka z tapenadą z czarnych oliwek

Iza pytała wczoraj czy mam inne zastosowania dla tapenady niż jedzenie po prostu na chlebku. Mam. Użyłam jej do roladek z piersi kurczaka, tak w ogóle to w tym celu ją zrobiłam.
Pierś kurczaka z tapenadą z czarnych oliwek
Piersi rozkroić lekko rozbić, posmarować tapenadą, zrolować i owinąć szynką dojrzewającą. Piekłam 30 minut w 180 stopniach.
Tapenada: garść oliwek, 2 ząbki czosnku, kawałek papryczki chilli, 2 łyżki oleju, 1 łyżka octu balsamicznego - a wszystko zmiksowane, ale tak aby zostały kawałeczki.
Pierś kurczaka z tapenadą z czarnych oliwek
- 2 pojedyncze piersi kurczaka
- 2 łyżki tapenady np z tego przepisu
- 4 plasterki szynki dojrzewającej

Tapenada: garść oliwek, 2 ząbki czosnku, kawałek papryczki chilli, 2 łyżki oleju, 1 łyżka octu balsamicznego - a wszystko zmiksowane, ale tak aby zostały kawałeczki.