Pieczona papryka, bez skóry, czyli jak to zrobić?
- papryka świeża
Wielokrotnie w moich przepisach wykorzystywałam pieczoną paprykę. Postanowiłam zrobić osobny post, aby łatwiej było znaleźć przepis oraz skrócić długość następnych przepisów.
Sama papryka świetnie nadaję się jako dodatek do wielu dań albo jako wykończenie wspaniałej kanapki (TUTAJ znajdziesz przepis na wspaniała Kanapkę madrycką).
Paprykę można przygotować wcześniej. Następnie przełożyć do pojemnika i zalać oliwą, tak aby przykryła całą paprykę. Taka papryka może poleżeć w lodówce do około tygodnia.
Składniki:- papryka świeża
1. Rozgrzej piekarnik do 260°C/funkcja grill/.
2. Przekrój papryki, wyjmij nasiona.
3. Połóż papryki na blasze do pieczenia.
4. Piecz przez 5 do 10minut, aż sczernieją.
5. Wyjmij papryki z piekarnika i włóż do szklanej miski, przykryj folią spożywczą.
6. Zostaw je na 5minut.
7. Następnie wyjmij i delikatnie zdejmij przypieczoną skórkę.
Stopień trudności: 2 of 6 Ilość porcji: 3 Czas przygotowania: 30 Tagi: #papryka #dodatek Ilość porcji: 3 Czas przygotowania: 30 Tagi: #papryka #dodatek Komentarze (0 komentarzy): #1 Salvador Dali 20 listopad 2013 - 11:59 Ten komentarz zostanie wywietlony po akceptacji przez moderatora. Napisz komentarz:komentarz (wymagane)