Pieczarki w szynce parmeńskiej
Aromatyczne pieczarki które rozpływają się w ustach, to doskonały dodatek do grilla i nie tylko... nadzienie z cukinii, sera z niebieską pleśnią i szynki polecam...
Na 6 porcji
- 6 dużych pieczarek
- 6 plastrów szynki parmeńskiej
- 1 mała cukinia
- 100 g sera z niebieską pleśnią
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 gałązka rozmarynu lub 1/2 łyżeczki suszonego
Pieczarki umyć i osuszyć, wyłamać ogonki.Cukinię i ogonki od pieczarek pokroić w kostkę wycisnąć czosnek - dodać pokruszony rozmaryn wymieszać i podsmażyć na minimalnej ilości oliwy. Nadziać pieczarki farszem i pokruszyć do każdej ser. Następnie każdą pieczarkę zawijamy szynką parmeńską - łączeniem do dołu. Kładziemy na foli aluminiowej wysmarowanej wcześniej oliwą i zawijamy każdą osobno. Piec w nagrzanym piekarniku 180 C ok 20 minut, lub na grillu do miękkości pieczarek.
Smacznego
Wydrukuj przepis i jeszcze kilka fotek...