pęczak ze szczypiorkiem, czyli wiosenna przekąska

pęczak ze szczypiorkiem, czyli wiosenna przekąska

czasem muszę obiad spakować do pudła, i w drogę iść. jeśli mam po drodze z mikrofalówką (a w pracy mam!) to czasem biorę takie coś właśnie:

Zdjęcie - pęczak ze szczypiorkiem, czyli wiosenna przekąska  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

składniki:

  • 1 szklanka pęczaku
  • 1 łyżka masła
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • ser tarty do posypania - parmezan, albo corregio

przygotowanie:

ugotować kaszę wg wytycznych na opakowaniu, masło rozpuścić, szczypiorek pokroić. ugotowaną kaszę polać masłem, posypać szczypiorkiem i serem, a następnie wymieszać. wsadzić do pudła na jedzenie, w pracy podgrzać :)

proste, smaczne, i szybkie :)

najczęściej popijam kefirem ;)

Kategorie przepisów