Pasta z wędzonej makreli z ogórkami kiszonymi i jajkami
Popularna w wielu domach pasta kanapkowa z wędzonej makreli. Są różne wersje, ja zawsze przygotowuję ją z dodatkiem ogórków kiszonych, jajek i cebuli. Jest łatwa w przygotowaniu i dość sycąca. Świetna na śniadanie i kolację. Polecam!
PRZEPIS NA PASTĘ Z WĘDZONEJ MAKRELI Z OGÓRKAMI KISZONYMI I JAJKAMI
Składniki :
1 wędzona makrela
3 duże ogórki kiszone
5 jajek
1 cebula
3-4 łyżki majonezu
sól, pieprz
Jak zrobić pastę z wędzonej makreli z ogórkami kiszonymi i jajkami : Jajka ugotować na twardo. Obrać, pokroić w kostkę, wrzucić do miski. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, dodać do jajek. Ogórki pokroić w kostkę, odsączyć z nadmiaru płynu, dodać do reszty składników. Mięso makreli oddzielić od ości, podzielić na mniejsze kawałki, przełożyć do miski. Dodać majonez, szczyptę soli i pieprzu, wymieszać.