Pasta z makreli z cebulką

Pasta z makreli z cebulką
Zdjęcie - Pasta z makreli z cebulką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 30 ml oleju Kujawskiego BIO rzepakowego tłoczonego na zimno
  • 350 g wędzonej makreli
  • 1 cebula dymka
  • 2 łyżki musztardy
  • sól
  • pieprz do smaku
Zdjęcie - Pasta z makreli z cebulką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przygotowanie:

Krok 1

Makrelę rozdrobnij i starannie obierz ze skóry, pozbądź się ości.

Zdjęcie - Pasta z makreli z cebulką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Krok 2

Cebulę dymkę drobno posiekaj.

Zdjęcie - Pasta z makreli z cebulką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Krok 3

Do kawałków ryby dodaj posiekaną dymkę, musztardę, olej Kujawski BIO rzepakowy tłoczony na zimno i dokładnie wymieszaj, rozdrabniając jeszcze rybę widelcem. Dopraw do smaku pieprzem i jeśli to konieczne – solą. Podawaj z pieczywem.

Zdjęcie - Pasta z makreli z cebulką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Liczba porcji: 3

Czas przygotowania: 20 minut

Okazja: śniadanie/lunch

Poziom trudności: łatwe

Zdjęcie - Pasta z makreli z cebulką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów