Pasta z makreli z cebulką
Składniki:
- 30 ml oleju Kujawskiego BIO rzepakowego tłoczonego na zimno
- 350 g wędzonej makreli
- 1 cebula dymka
- 2 łyżki musztardy
- sól
- pieprz do smaku
Przygotowanie:
Krok 1
Makrelę rozdrobnij i starannie obierz ze skóry, pozbądź się ości.
Krok 2
Cebulę dymkę drobno posiekaj.
Krok 3
Do kawałków ryby dodaj posiekaną dymkę, musztardę, olej Kujawski BIO rzepakowy tłoczony na zimno i dokładnie wymieszaj, rozdrabniając jeszcze rybę widelcem. Dopraw do smaku pieprzem i jeśli to konieczne – solą. Podawaj z pieczywem.
Liczba porcji: 3
Czas przygotowania: 20 minut
Okazja: śniadanie/lunch
Poziom trudności: łatwe