Pasta z czerwonej fasoli z orzechami

Pasta z czerwonej fasoli z  orzechami

Pyszna ormiańska pasta :-)

Składniki:

Zdjęcie - Pasta z czerwonej fasoli z  orzechami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

- 1 puszka czerwonej fasoli lub 200 g świeżo ugotowanej (zimnej),
- 3/4 szklanki orzechów włoskich,

- sok z cytryny,
- 1 ząbek czosnku,
- sól, pieprz, słodka i ostra papryka,
- olej.

Wykonanie:

Fasolę odsączyć wsypać do miski, dodać do nich orzechy i dokładnie zmiksować blenderem tak by postała gładka masa, dodać do smaku sok z cytryny, czosnek, przyprawy i na koniec olej.

Pasta jest pyszna, pełna smaku :-)

 

Zdjęcie - Pasta z czerwonej fasoli z  orzechami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Smacznego!!!

Kategorie przepisów