Pasta paprykowa przepis prosty a pasta ostra

Pasta paprykowa przepis prosty a pasta ostra

Pasta paprykowa dostałam jeden słoik od naszej sąsiadki i zapragnęłam przepisu natychmiast .. już !

Zdjęcie - Pasta paprykowa przepis prosty a pasta ostra - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Na całe szczęście Sąsiadka była taka miła, że się przepisem swym ze mną podzieliła, jako, że przepis lekko zmodyfikowałam to tu go podaję. Sos polecam !

Pasta paprykowa

  • 2,5 kg czerwonej papryki słodkiej
  • 15 dkg ostrej papryki
  • 2 główki czosnku
  • 25 dkg cukru
  • 4 ziarna angielskie
  • 1/ 2 szklanki octu spirytusowego
  • 3/4 szklanki oleju
  • 1 opakowanie przecieru pomidorowego z Lidla ( w kartoniku )
  • 1 łyżka grubo mielonego pieprzu
  • sól do smaku

Papryki myjemy, osuszamy wycinamy gniazda nasienne, kroimy drobno, obieramy czosnek. Papryki z czosnkiem blendujemy. Przekładamy do garnka dodajemy cukier, ziele angielski, ocet i olej zagotowujemy dodajemy przecier pomidorowy, pieprz i miksujemy wszystko na gładko. Zagotowujemy i gotujemy około 30 minut.

Zdjęcie - Pasta paprykowa przepis prosty a pasta ostra - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przekładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy, odwracamy słoiki i gotowe.

Smacznego !

Zdjęcie - Pasta paprykowa przepis prosty a pasta ostra - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów