Na kanapki : pasta z wędzonej makreli i twarogu

Na kanapki : pasta z wędzonej makreli i twarogu

Prosta pasta kanapkowa z wędzonej makreli i twarogu z dodatkiem świeżego koperku i śmietany. To pomysł na pyszną kolację lub śniadanie w 10 minut :). Pasta jest pożywna, sycąca i zdrowa. Jeśli lubicie tego typu pasty, przypominam również przepis na pastę z makreli, jajek i ogórków kiszonych – klik

Zdjęcie - Na kanapki : pasta z wędzonej makreli i twarogu - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Pin Print Na kanapki : pasta z wędzonej makreli i twaroguSkładniki
  • 1 mała wędzona makrela (ok. 200 g)

  • 100 g twarogu

  • 4 łyżki śmietany 12%

  • 1 łyżka posiekanego koperku

  • sól, pieprz

Przygotowanie
  • Twaróg włożyć do miski, rozdrobnić widelcem. Mięso z makreli oddzielić od ości, pokroić na mniejsze kawałki, dodać do twarogu. Dodać śmietanę, koperek, szczyptę soli i pieprzu, wymieszać.

Kategorie przepisów