Muffiny z mlekiem kokosowym i rodzynkami

Muffiny z mlekiem kokosowym i rodzynkami

Te muffiny zrobiliśmy z dzieciakami, kiedy w niedzielne popołudnie naszła nas ochota na coś słodkiego. Wyszło 12 babeczek i prawie wszystkie momentalnie zostały pożarte ;)

Składniki suche:

2 szklanki mąki

0,5 szklanki cukru trzcinowego

1 łyżeczka sody

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 cukier waniliowy

100 g rodzynek

Składniki mokre:

1 puszka (400 ml) mleka kokosowego

3 jajka

1/3 szklanki oleju

Składniki mokre i suche wymieszaj w osobnych naczyniach, następnie połącz i pomieszaj. Nakładaj do foremek, piecz ok. 20 minut w 190 stopniach.

Zdjęcie - Muffiny z mlekiem kokosowym i rodzynkami  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów