Muffiny czekoladowe z rodzynkami

Muffiny czekoladowe z rodzynkami

Muffiny prawie zawsze robię "z głowy", gdyż mają tę zaletę, że zawsze wychodzą - suche z suchym, mokre z mokrym, potem zmieszać wszystko razem i upiec. Et voila :)

Te muffiny ze specjalną dedykacją dla Tomaszowej (mam nadzieję, że smakowały???).

Składniki:

1 szklanka mąki z pełnego przemiału

1/2 szklanki brązowego cukru muscovado

małe opakowanie cukru waniliowego

2 łyżeczki cynamonu

1 łyżeczka imbiru

3 łyżki ciemnego kakao

1 łyżeczka sody

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1/2 szklanki rodzynek

3/4 szklanki mleka

1/2 szklanki oleju

2 roztrzepane jajka

Wymieszaj osobno suche i mokre składniki, następnie połącz wszystko razem, mieszając łyżką. Nakładaj do foremek, piecz około 30 minut w 180 stopniach.

Zdjęcie - Muffiny czekoladowe z rodzynkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów