Marcepanowa tarta z morelami i jagodami

Marcepanowa tarta z morelami i jagodami
przepis:

Masa marcepanowa:

10 dag masy marcepanowej

25 dag śmietany 18%

3 jajka

8 łyżek cukru pudru

2 łyżki mąki ziemniaczanej

5-6 moreli

5 dag jagód

+ kruche ciasto na spód

Masę marcepanową pokroić  drobno na  kawałki.

Jajka, cukier, śmietanę, marcepan  i mąkę ziemniaczaną dokładnie zmiksować , tak aby nie było grudek.

Owoce umyć, osuszyć, morele wypestkować i pokroić na ćwiartki.

Okrągłą tortownicą wyłożyć kruche ciasto.

Na cieście rozłożyć morele i jagody, wylać masę marcepanową.

Ciasto piec  w temp. 175 C  ok 40 min.

Zdjęcie - Marcepanowa tarta z morelami i jagodami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Marcepanowa tarta z morelami i jagodami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Marcepanowa tarta z morelami i jagodami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów