Kurczak z fasolką i papryką
potrzebujemy:
fasolke szparagowa, najlepiej zielona
1 papryke czerwona
piers kurczaka (w przypadku 2 osob - 2 piersi)
sol, pieprz, slodka papryka
i ulubione ziola
Fasolke po oczyszczeniu i pocieciu na kawalki gotujemy w osolonej wodzie. Fasolki bierzemy okolo 2 duze garscie, chyba ze ktos woli wiecej. Po ugotowaniu fasolke odsaczamy.
Piersi kurczaka po umyciu kroimy na paski, przyprawiamy sola, pieprzem i sypka papryka. Gdy ktos lubi kurczaka z ziolami moze rowniez uzyc ulubionych ziol. Smazymy na oleju na zloty kolor.
Papryke po umyciu pieczemy w piekarniku w celu usuniecia z niej skory. Gdy skorka bedzie popekana mozemy wyciagnac papryke z pieca, przestudzic, sciagnac z niej skorke i pociac w paski.
Wszystekie skladniki laczymy razem i doprawiamy do smaku.
Takiego kurczaka mozna podac z pieczonymi ziemniakami.
Smacznego!