Kruche z budyniową pianką i jabłkami
W tym roku urodzaj mamy również na jabłka. Piękne, stare, prawdziwe antonówki. Wielkie, soczyste i słodkie. Część z nich została zamknięta w słoikach aby cieszyły nasze podniebienia w środku zimy, przypominając ciepłe i słoneczne lato. Jabłek zasłoikowałam sporo, bo pierwszą nieśmiałą partię Bartek zjadł łyżeczką i w naleśnikach w ciągu 2 tygodni :) tym razem słoiki są ściśle strzeżone przed jego wzrokiem :)
Kruche z budyniową pianką i jabłkami
Inspiracja: Śladami Słodkiej Babeczki
Kruche z budyniową pianką i jabłkami
- 2 szklanki mąki pszennej
- 2 łyżki + 2/3 szklanki cukru
- 5 jajek- oddzielnie białka i żółtka
- 250g margaryny
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka cukru waniliowego
- 80g - 2 opakowania budyniu waniliowego
- 0,5 szklanki oleju
- szczypta soli
- owoce
Inspiracja: Śladami Słodkiej Babeczki