Krewetki w kokosowej panierce z sosem awokado

Krewetki w kokosowej panierce z sosem awokado
Zdjęcie - Krewetki w kokosowej panierce z sosem awokado - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Krewetki w kokosowej panierce z sosem awokado - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Krewetki w kokosowej panierce z sosem awokado - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Krewetki w kokosowej panierce z sosem awokado - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Krewetki w kokosowej panierce z sosem awokado - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 250 g obranych surowych krewetek
  • 200 g awokado
  • 100 ml oleju Oliwier z oliwą z oliwek
  • 70 g mąki pszennej lub kukurydzianej
  • 50 ml wody gazowanej
  • 50 g wiórków kokosowych
  • 50 g jogurtu naturalnego
  • 1 jajko
  • 1 szczypta chili
  • sok z ½ cytryny
  • sól i pieprz
Przygotowanie

Liczba porcji: 3

Czas przygotowania: 15 minut


Jajko rozkłócamy z wodą gazowaną. Dodajemy stopniowo mąkę do uzyskania gęstego ciasta naleśnikowego. Doprawiamy solą i pieprzem.

Oczyszczone krewetki obtaczamy w przygotowanym cieście, a następnie w wiórkach kokosowych i smażymy na Oliwierze na złoty kolor.

Awokado miksujemy z sokiem z cytryny i jogurtem. Doprawiamy chili, solą i pieprzem.

Krewetki podajemy z sosem z awokado. 

Kategorie przepisów