Krem z bakłażana i pomidorów

przepis:

1 mały bakłażan

250 ml przecieru z pomidorów

1 łyżeczka słodkiej papryki

1 łyżeczka wędzonej papryki

szczypta chili

1 ząbek czosnku

sól, pieprz

olej

Bakłażan pokroić na plastry, posolić , popieprzyć i obsmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.

Do bakłażana dodać niewielką ilość wody i zagotować.

Kiedy bakłażan będzie miękki, dodać przecier pomidorowy, czosnek przeciśnięty przez praskę, chili i paprykę. Ponownie zagotować.

Wszystko dokładnie rozdrobnić blenderem na gęsty krem.

Zdjęcie - Krem z bakłażana i pomidorów - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Zupa jarzynowa z kalafiorem i fasolką szparagową
2

Zupa jarzynowa z kalafiorem i…

Posmakujto! Posmakujto!
Posmakujto!

Krem z bakłażana i pomidorów

Krem z bakłażana i pomidorów

figmara figmara
figowe smaki

Zupa kremowa z porów i jabłek
2

Zupa kremowa z porów i jabłek

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Zupa z patisonów
2

Zupa z patisonów

Konstancja Konstancja
Atlas Smaków

Zupa z pasternaku na wywarze ze szparagów

Zupa z pasternaku na wywarze z…

figmara figmara
figowe smaki

Zupa krem z selera i gruszki z cynamonem
1

Zupa krem z selera i gruszki z…

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj