Kotlety jajeczno-brokułowe z serem

Kolejna wariacja na temat kotletów jajecznych. Tym razem bardzo smaczne połączenie jajek, brokułów i sera. Smaczny, prosty, bezmięsny obiad.

8
kotlecikówSkładniki5 dużych jajek
½ brokułu
2 garście startego sera żółtego
2 łyżki bułki tartej
sól, pieprz
- Dodatkowo :
bułka tarta
olej do smażenia
- Cztery jajka ugotować na twardo.
- Brokuł podzielić na różyczki, wrzucić do gotującej się, osolonej wody. Gotować przez około 4 minuty (powinien lekko zmięknąć, ale nadal być
jędrny). Przełożyć na sito, przelać zimną wodą. - Jajka zetrzeć na tarce na dużych oczkach, brokuł pokroić na mniejsze kawałki, dodać ser, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Następnie dodać bułkę tartą i surowe jajko, dokładnie wymieszać. Formować kotlety i układać na talerzu. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju, z obu stron na rumiano.