Kotlety jajeczno-brokułowe z serem

Kotlety jajeczno-brokułowe z serem


Kolejna wariacja na temat kotletów jajecznych. Tym razem bardzo smaczne połączenie jajek, brokułów i sera. Smaczny, prosty, bezmięsny obiad.

Zdjęcie - Kotlety jajeczno-brokułowe z serem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

PRZEPIS NA KOTLETY JAJECZNO-BROKUŁOWE Z SEREM (8 sztuk)

Składniki :
5 dużych jajek
½ brokułu
2 garście startego sera żółtego
2 łyżki bułki tartej
sól, pieprz
Dodatkowo : bułka tarta olej do smażenia

Jak zrobić kotlety jajeczno-brokułowe z serem : Cztery jajka ugotować na twardo. Brokuł podzielić na różyczki, wrzucić do gotującej się, osolonej wody. Gotować przez około 4 minuty (powinien lekko zmięknąć, ale nadal być jędrny). Przełożyć na sito, przelać zimną wodą. Jajka zetrzeć na tarce na dużych oczkach, brokuł pokroić na mniejsze kawałki, dodać ser, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Następnie dodać bułkę tartą i surowe jajko, dokładnie wymieszać. Formować kotlety i układać na talerzu. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju, z obu stron na rumiano.

Kategorie przepisów