Korzenne markizy w mlecznej czekoladzie

Korzenne markizy w mlecznej czekoladzie
Zdjęcie - Korzenne markizy w mlecznej czekoladzie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Korzenne markizy w mlecznej czekoladzie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Ciasteczka korzenne idealne w formie zmodyfikowanej… tym razem cienkie, kruche korzenne ciasteczka, przełożone domowymi powidłami śliwkowymi zanurzone w mlecznej czekoladzie…Doskonałe.

SKŁADNIKI:
300 g mąki pszennej
100 g cukru pudru
2 żółtka
200 g margaryny do pieczenia
2 łyżeczki przyprawy korzennej
powidła śliwkowe
polewa czekoladowa

Z podanych składników zagnieść ciasto i wsadzić na godzinę do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkować cieńki placek i wykrawać okrągłe ciasteczka. Ja robiłam to filiżanką do espresso.
Piec w temperaturze 210 stopni około 8-10 minut.
Na przestudzone ciasteczka nakładać małą łyżeczkę powidła śliwkowe i przykrywać drugim ciasteczkiem. Tak przygotowane markizy zamoczyć w gorącej polewie czekoladowej z jednej strony i odkładać na pergamin do zastygnięcia.
SMACZNEGO!

Zdjęcie - Korzenne markizy w mlecznej czekoladzie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Korzenne markizy w mlecznej czekoladzie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami pf button both Korzenne markizy w mlecznej czekoladzie

Kategorie przepisów