Konfitura z zielonych pomidorów

przepis:

1kg zielonych pomidorów

600 g cukru

1/2- 3/ szklanki wody

sok z cytryny

Umyte pomidory pokroić w plasterki i usunąć pestki.

Pokrojone pomidory wrzucić do wrzącej wody i gotować przez 5 minut.

Pomidory odcedzić.

Wodę zagotować z cukrem.

Pomidory wrzucić do syropu i gotować aż syrop się zredukuje, a pomidory staną się szkliste.

Pod koniec gotowania dodać sok z cytryny.

Gorące pomidory włożyć do słoików i zamknąć.

Zdjęcie - Konfitura z zielonych pomidorów - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Chutney z pomidorów
1

Chutney z pomidorów

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Domowy ketchup
3

Domowy ketchup

napiecyku napiecyku
napiecyku

Kiszone pomidory
1

Kiszone pomidory

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Kiszone pomidory
6

Kiszone pomidory

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Relish z pomidorków koktajlowych
1

Relish z pomidorków koktajlowy…

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Dżem z pomidorów
2

Dżem z pomidorów

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary