Koktajl gruszkowo-bananowy

Koktajl gruszkowo-bananowy

Pomysł na ten koktajl znalazłam w ostatnim numerze gazety "Sól i pieprz", tuż obok obłędnych przepisów na ciasta z gruszkami. Ciasto mam na razie inne, bez gruszek, postanowiłam więc wykorzystać przepis na koktajl. Jest bardzo pyszny i orzeźwiający, polecam!

Składniki:

1 nieduży banan

1 mocno dojrzała gruszka

łyżka soku z cytryny

100 ml maślanki

cukier i cynamon do smaku

woda do rozcieńczenia (ja nie dodałam)

Banan i gruszkę pokrój na kawałki, wrzuć do blendera razem z sokiem z cytryny oraz maślanką, zmiksuj na gładki krem. Dodaj cukier w ilości, która ci odpowiada (ja dałam 1,5 łyżki brązowego cukru) oraz cynamon. Koktajl można rozcieńczyć wodą, a w ciepły dzień podawać z pokruszonym lodem.

Zdjęcie - Koktajl gruszkowo-bananowy  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów