Koktajl bananowy z masłem orzechowym

Koktajl bananowy z masłem orzechowym

Pyszny, sycący koktajl bananowy z dodatkiem masła orzechowego, syropu klonowego i płatków owsianych. Wspaniałe połączenie! Jest gęsty i kremowy z wyraźnym posmakiem orzechów. Możecie przygotować go na kefirze (to moja ulubiona wersja, będzie wtedy jeszcze zdrowszy!) lub na mleku. Idealny na dobry początek dnia.

Zdjęcie - Koktajl bananowy z masłem orzechowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Pin Print Koktajl bananowy z masłem orzechowymPorcje

1

porcjeKalorie

475

kcalSkładniki
  • 250 ml kefiru lub mleka

  • 1 dojrzały banan

  • 2 łyżeczki masła orzechowego

  • 1 łyżeczka syropu klonowego

  • 3 łyżeczki płatków owsianych błyskawicznych

Przygotowanie
  • Kefir lub mleko wlać do blendera kielichowego.
  • Banana obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki dodać do kefiru razem z masłem orzechowym, syropem klonowym i płatkami owsianymi. Zmiksować do połączenia składników.

Kategorie przepisów