Koktajl bananowo-jeżynowy
Przełom sierpnia i września to czas, kiedy nasz ogród pęka w szwach od owoców i warzyw. Z trudem nadążamy z jedzeniem pomidorów, czekamy na następny rzut cukinii i patisonów, a krzewy wręcz uginają się od jeżyn i późnych odmian malin. Wczoraj dla moim młodszych kuzynów, którzy wybierali się na działkę, znów upiekłam jagodowe muffiny, tym razem z borówkami amerykańskimi, które wciąż rosną na krzakach. A dziś, podpatrując bloga Patusi, nabrałam ochotę na taki koktajl. Idealny na drugie śniadanie :)
KOKTAJL BANANOWO-JEŻYNOWY
(na 3 porcje)
1 dojrzały banan,
1 szklanka jeżyn,
1 szklanka mleka,
1 szklanka maślanki lub jogurtu naturalnego,
2-3 łyżeczki cukru (opcjonalnie)
Wszystkie składniki zmiksować w blenderze, ewentualnie dosładzając do smaku. Gotowe :)
KOKTAJL BANANOWO-JEŻYNOWY
(na 3 porcje)
1 dojrzały banan,
1 szklanka jeżyn,
1 szklanka mleka,
1 szklanka maślanki lub jogurtu naturalnego,
2-3 łyżeczki cukru (opcjonalnie)
Wszystkie składniki zmiksować w blenderze, ewentualnie dosładzając do smaku. Gotowe :)