Kokosowe muffinki z czekoladowymi groszkami



- 375g samo rosnącej mąki
- 45g wiórków kokosowych + około 2 łyżek do obsypania
- 165g drobnego cukru do wypieków
- 90g rozpuszczonego masła
- 120g kwaśnej śmietany
- 80ml mleka
- 2 jajka
- 100g groszków czekoladowych
Nastaw piekarnik na 200C. Formę na muffiny wyłóż papilotkami.

Do dużej miski wsyp mąkę, kokos, cukier i wymieszaj.
W osobnym naczyniu połącz śmietanę, mleko i jajka.
Wlej mokre składniki do suchych, dodaj masło i wymieszaj. Staraj się wymieszać tylko do połączenia składników inaczej babeczki po upieczeniu będą twarde i zbite. Na koniec delikatnie wmieszaj czekoladowe groszki.
Surowe ciasto przełóż do papilotek wypełniając je do 3/4 ich wysokości. Obsyp wierzch każdej babeczki kokosem. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 20 -25 minut.

Smacznego :)
Wydrukuj przepis