Jak zrobić grzanki do zupy/sałatki?
Małe, chrupiące grzanki to świetny dodatek do zup-kremów i sałatek. Dzisiaj pokazuję najłatwiejszy sposób na zrobienie takich grzanek. Wystarczy pokroić chleb i zapiec w piekarniku. Gotowe! :) Można użyć świeżego chleba lub czerstwego.
PRZEPIS NA GRZANKI DO ZUPY/SAŁATKI
Składniki : kilka kromek chleba
Jak zrobić grzanki do zupy/sałatki : Z chleba odkroić skórkę, miąższ chleba pokroić w kostkę. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 190 stopni na funkcji góra-dół przez około 5-7 minut (aż grzanki będą chrupiące; długość pieczenia zależy od wielkości grzanek, mniejsze upieką się szybciej, najlepiej zaglądać do nich, bo mogą szybko zbyt mocno się przypiec). Wyciągnąć, odstawić do wystudzenia.