Jak zrobić grzanki do zupy/sałatki?


Małe, chrupiące grzanki to świetny dodatek do zup-kremów i sałatek. Dzisiaj pokazuję najłatwiejszy sposób na zrobienie takich grzanek. Wystarczy pokroić chleb i zapiec w piekarniku. Gotowe! :) Można użyć świeżego chleba lub czerstwego.

Zdjęcie - Jak zrobić grzanki do zupy/sałatki? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

PRZEPIS NA GRZANKI DO ZUPY/SAŁATKI

Składniki : kilka kromek chleba

Jak zrobić grzanki do zupy/sałatki : Z chleba odkroić skórkę, miąższ chleba pokroić w kostkę. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 190 stopni na funkcji góra-dół przez około 5-7 minut (aż grzanki będą chrupiące; długość pieczenia zależy od wielkości grzanek, mniejsze upieką się szybciej, najlepiej zaglądać do nich, bo mogą szybko zbyt mocno się przypiec). Wyciągnąć, odstawić do wystudzenia.

Przepisy z tych kategorii

Posypka do chleba z masłem i świecznik z kamieni.

Posypka do chleba z masłem i ś…

KuraDomowa KuraDomowa
Smacznie Zdrowo Tanio

Domowe masło
1

Domowe masło

Krokodyl Krokodyl
Pomarańcza i Imbir

Lukier królewski
4

Lukier królewski

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

Przyprawa korzenna do pierniczków i grzańców
2

Przyprawa korzenna do piernicz…

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

Cukier różany
1

Cukier różany

SzczyptaSmaQ SzczyptaSmaQ
SzczyptaSmaQ

Domowe masło
1

Domowe masło

Smaczny dom Smaczny dom
Paszczak gotuje