Jajka w sosie z kaparami

Jajka w sosie z kaparami





Zdjęcie - Jajka w sosie z kaparami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami



Jeśli lubicie kapary, to ten sos na pewno Wam posmakuje, jest idealny do jajek, ale nie tylko.
Jajka w sosie z kaparami idealnie sprawdzą się na wielkanocnym stole, swoim smakiem zachwycą Waszych gości. Spróbujcie koniecznie, to bardzo proste i smaczne danie.


 

Składniki na jajka w sosie z kaparami:

 

  • 5 jajek
  • 3 czubate łyżki majonezu
  • 3 czubate łyżki śmietany
  • 1 pełna łyżeczka musztardy
  • 1 nieduży ogórek korniszon (40 g.)
  • 50 g. kaparów (waga po odsączeniu)
  • 2 garście pokrojonego szczypiorku
  • sól, pieprz

 

Jak wykonać jajka w sosie z kaparami?

Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupek i przekroić wzdłuż na pół.

 

Majonez, śmietanę i musztardę wymieszać w misce.

Dodać odsączone kapary, ogórka utartego na dużych oczkach i szczypiorek.

Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać.

 

Gotowy sos przełożyć na półmisek, na sos wyłożyć przekrojone jajka.

Wierzch posypać szczypiorkiem.

 

 

Zdjęcie - Jajka w sosie z kaparami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Jajka w sosie z kaparami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


 

 

Kategorie przepisów