Jajka w skorupkach po polsku
No i są jajka po polsku. A dlaczego po polsku? Bo mają takie składniki, które są wpisane w kuchnię polską – cebula, korniszony i chrzan. Bardzo smaczne i w dodatku piękne. Wam też się spodobają! Wesołych Świąt!
Jajka w skorupkach po polsku składniki:- 4 jajka
- 3 korniszony
- ¼ czerwonej cebuli
- 1 łyżeczka chrzanu
- 2 łyżeczki majonezu / jogurtu naturalnego
- 1 łyżka siekanej pietruszki
- 1 łyżka siekanego szczypiorku
- sól, pieprz
Ugotowane jajka na twardo obieram ze skorupek tak, aby 2/3 skorupki pozostało w całości. Jajko wydłubuję z środka, siekam drobno. Cebulę i korniszony kroję drobno, dodaję do jajek. Dorzucam resztę składników, doprawiam solą, pieprzem. Mieszam i nadziewam skorupki jajek.
Przystrajam pietruszką. Schładzam 30 minut w lodówce.