Jajka faszerowane w panierce orzechowej

Jajka faszerowane w panierce orzechowej
Zdjęcie - Jajka faszerowane w panierce orzechowej - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Jajka faszerowane w panierce orzechowej - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 75 ml oleju Oliwier
  • 50 g łuskanych orzeszków arachidowych
  • 9 jajek
  • ½ pęczka koperku
  • ½ pęczka szczypiorku
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie

8 jajek dokładnie myjemy i gotujemy na twardo. Następnie zalewamy zimną wodą.


Bardzo ostrym nożem, najlepiej ząbkowanym, przecinamy jajka razem ze skorupkami. Robimy to zdecydowanym ruchem w taki sposób, by jak najmniej uszkodzić skorupki.


Skorupki wydrążamy, a zawartość drobno siekamy.


Do posiekanych jajek dodajemy koperek i szczypiorek, surowe jajko i 1 łyżkę oleju Oliwier.


Przygotowanym farszem wypełniamy połówki skorupek i panierujemy w posiekanych orzeszkach.


Smażymy na oleju po stronie panierki na złoty kolor.


Przepis pochodzi z www.osmykolorteczy.pl 

Kategorie przepisów