Jajka faszerowane szynką i chrzanem

Jajka faszerowane szynką i chrzanem

Święta już za tydzień, a ja dopiero przygotowałam dla Was dwie propozycje potraw wielkanocnych, ale cały czas możecie korzystać z przepisów prezentowanych na blogu w latach ubiegłych, które znajdziecie klikając TUTAJ.

Dziś kolejny już przepis na jajka faszerowane, prostą przekąskę, która zadowoli myślę gusta każdego.

 

Zdjęcie - Jajka faszerowane szynką i chrzanem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Składniki:

6 jajek

2 plastry szynki wędzonej

1 łyżka chrzanu tartego

1 łyżka śmietany 18%

pieprz

szczypiorek

1 ogórek kiszony

 

1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić na pół. Wyjąć żółtka.

2. Żółtka rozetrzeć widelcem, połączyć ze śmietaną, chrzanem, pokrojoną drobno szynką oraz pieprzem.

3. Faszerować jaja, udekorować koperkiem i kawałkami ogórka kiszonego.

 

Zdjęcie - Jajka faszerowane szynką i chrzanem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Tags: jajka, Wielkanoc

Kategorie przepisów