Jajka faszerowane pastą z wędzonego łososia
Jajka faszerowane pastą przygotowaną z kawałków wędzonego łososia, żółtek jaj, majonezu i odrobiny musztardy. Pasta jest na tyle pyszna, że po okresie świątecznym możemy ją serwować również jako pastę kanapkową. Serdecznie polecam!
Składniki:
Dodatkowo:
Ugotowane i wystudzone jajka obrać i przekroić na pół. Oddzielić żółtka od białek.Żółtka przełożyć do miski. Dodać 80 g wędzonego łososia, majonez i musztardę. Za pomocą blendera ręcznego zmiksować całość na gładką masę. Pastę łososiową przełożyć do rękawa cukierniczego i faszerować nią puste połówki jajek.Podawać udekorowane pozostałymi kawałkami łososia oraz gałązkami świeżego koperku.
Drukuj przepis
Składniki:
- 3 jajka (ugotowane na twardo),
- 120 g wędzonego łososia,
- 2 łyżki majonezu,
- 1 łyżeczka musztardy (miodowej lub delikatesowej).
Dodatkowo:
- świeży koperek (do dekoracji).
Ugotowane i wystudzone jajka obrać i przekroić na pół. Oddzielić żółtka od białek.Żółtka przełożyć do miski. Dodać 80 g wędzonego łososia, majonez i musztardę. Za pomocą blendera ręcznego zmiksować całość na gładką masę. Pastę łososiową przełożyć do rękawa cukierniczego i faszerować nią puste połówki jajek.Podawać udekorowane pozostałymi kawałkami łososia oraz gałązkami świeżego koperku.
Drukuj przepis