Jajecznica z bekonem i pomidorem na grzance z roszponką

Jajecznica z bekonem i pomidorem na grzance z roszponką
Dzisiaj piątek, a skoro jest piątek to czas na pyszne śniadanko. Dzisiaj jajecznica w nieco innej odsłonie.
Jajecznica z bekonem i pomidorem na grzance
  • 2 kajzerki
  • masło
  • roszponka
  • 4 jajka
  • plaster bekonu o grubości 1cm
  • 1 pomidor
  • gruby szczypior
  • sól, pieprz
Zdjęcie - jajecznica z bekonem i pomidorem na grzance z roszponką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Kajzerki przekroić na pół, posmarować masłem i podpiec około 7-8 minut w 180 stopniach. W misce rozmieszać jajka z solą i pieprzem. Na patelnię wrzucić pokrojony w kostkę bekon i podsmażyć. Dodać pokrojonego w kostkę pomidora bez skórki (ja dodatkowo pozbywam się pestek), chwilę przesmażyć i zalać rozmieszanymi jajkami. Usmażyć jajecznicę. Na grzanki położyć roszponkę, na to gotową jajecznicę na koniec posypać posiekanym szczypiorkiem.

Kategorie przepisów