JABŁECZNIK NA BISZKOPTACH Z BITĄ ŚMIETANĄ

JABŁECZNIK NA BISZKOPTACH Z BITĄ ŚMIETANĄ
Zdjęcie - JABŁECZNIK NA BISZKOPTACH Z BITĄ ŚMIETANĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiProponuję dziś ciasto tak łatwe,że aż chce się go zrobić i zjeść bez wyrzutów sumienia,że przybędzie kalorii;)









Składniki:
1,5 kg jabłek2 paczki biszkoptów1 szklanka wodygalaretka pomarańczowa2 łyżki żelatyny0,5 szklanki cukru2 łyżeczki cynamonu
Jabłka obrałam, pokroiłam w plasterki i dusiłam w garnku dodając szklankę wody.
Zdjęcie - JABŁECZNIK NA BISZKOPTACH Z BITĄ ŚMIETANĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Po około 15-20 minutach jabłka rozgotowały się na mus.Wsypałam cukier i cynamon.Garnek zdjęłam z gazu, dodałam galaretkę i żelatynę mieszając aby nie powstały grudki.
Zdjęcie - JABŁECZNIK NA BISZKOPTACH Z BITĄ ŚMIETANĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Tortownicę wyłożyłam papierem do pieczenia i połową biszkoptów
Zdjęcie - JABŁECZNIK NA BISZKOPTACH Z BITĄ ŚMIETANĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Na nie wylałam masę z jabłek i ponownie ułożyłam resztę biszkoptów
Zdjęcie - JABŁECZNIK NA BISZKOPTACH Z BITĄ ŚMIETANĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zalałam je resztą musu jabłkowego
Zdjęcie - JABŁECZNIK NA BISZKOPTACH Z BITĄ ŚMIETANĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Odstawiłam ciasto do ostygnięcia (mus) a potem do lodówki na około 2 godziny.Na wierzch ( to juz wersja bardziej kaloryczna ) można nałożyć bitą śmietanę.Polecam! Smacznego!





Kategorie przepisów