JABŁECZNIK NA BISZKOPTACH Z BITĄ ŚMIETANĄ
Proponuję dziś ciasto tak łatwe,że aż chce się go zrobić i zjeść bez wyrzutów sumienia,że przybędzie kalorii;)
Składniki:
1,5 kg jabłek2 paczki biszkoptów1 szklanka wodygalaretka pomarańczowa2 łyżki żelatyny0,5 szklanki cukru2 łyżeczki cynamonu
Jabłka obrałam, pokroiłam w plasterki i dusiłam w garnku dodając szklankę wody.
Po około 15-20 minutach jabłka rozgotowały się na mus.Wsypałam cukier i cynamon.Garnek zdjęłam z gazu, dodałam galaretkę i żelatynę mieszając aby nie powstały grudki.
Tortownicę wyłożyłam papierem do pieczenia i połową biszkoptów
Na nie wylałam masę z jabłek i ponownie ułożyłam resztę biszkoptów
Zalałam je resztą musu jabłkowego
Odstawiłam ciasto do ostygnięcia (mus) a potem do lodówki na około 2 godziny.Na wierzch ( to juz wersja bardziej kaloryczna ) można nałożyć bitą śmietanę.Polecam! Smacznego!
Składniki:
1,5 kg jabłek2 paczki biszkoptów1 szklanka wodygalaretka pomarańczowa2 łyżki żelatyny0,5 szklanki cukru2 łyżeczki cynamonu
Jabłka obrałam, pokroiłam w plasterki i dusiłam w garnku dodając szklankę wody.
Po około 15-20 minutach jabłka rozgotowały się na mus.Wsypałam cukier i cynamon.Garnek zdjęłam z gazu, dodałam galaretkę i żelatynę mieszając aby nie powstały grudki.
Tortownicę wyłożyłam papierem do pieczenia i połową biszkoptów
Na nie wylałam masę z jabłek i ponownie ułożyłam resztę biszkoptów
Zalałam je resztą musu jabłkowego
Odstawiłam ciasto do ostygnięcia (mus) a potem do lodówki na około 2 godziny.Na wierzch ( to juz wersja bardziej kaloryczna ) można nałożyć bitą śmietanę.Polecam! Smacznego!