Hot dogi z sosem 1000 wysp i kiełkami
A oto hot dogi zrobione z samodzielnie upieczonych bułek :) Jako dodatek użyłam sosu 1000 wysp, warzyw oraz kiełków, które zimową porą namiętnie dodaję niemal do wszystkiego, co się da. Zgodnie z M. przyznaliśmy, że to najlepsze hot dogi, jakie jedliśmy.
HOT DOGI Z SOSEM 1000 WYSP I KIEŁKAMI
4 bułki do hot dogów (przepis tutaj),
4 parówki dobrej jakości,
sos 1000 wysp (przepis tutaj),
kilka pasków świeżej papryki,
2 ogórki konserwowe pokrojone na plasterki,
ulubione kiełki (u mnie kiełki rzodkiewki)
Parówkę włożyć na 1-2 minuty do gorącej wody. Bułki podgrzać w piekarniku i naciąć wzdłuż. Posmarować do środka nałożyć sos, gorącą parówkę, kawałki papryki i plasterki ogórka. Posypać kiełkami i od razu podawać.