Grzany miód z anyżem, goździkami i płatkami migdałów

Grzany miód z anyżem, goździkami i płatkami migdałów

Zdjęcie - Grzany miód z anyżem, goździkami i płatkami migdałów - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepis opublikowany na rozkładówce magazynu „Miasto Kobiet" w numerze luty-marzec 2015 w następującym zestawie:
- krewetki w sosie pomidorowym z chili,
- makaron spaghetti z małżami w białym winie riesling i natką pietruszki,
- czekoladowe ciasto lawa z kardamonem,
- grzany miód z anyżem, goździkami i płatkami migdałów.

Składniki
(przepis na 4 porcje):

0,8 l miodu pitnego np. trójniaka
4 gniazda anyżku
12 goździków
2 łyżki płatków migdałowych

Przygotowanie:
Dodać do miodu gniazda anyżu oraz goździki. Podgrzewać przez kilka minut, aż do momentu, gdy miód będzie parował (nie gotować). Nalać do dużych pucharków, tak aby w każdym znalazła się gwiazdka anyżu oraz kilka goździków. Posypać po wierzchu płatkami migdałów i podawać gorące.

Zdjęcie - Grzany miód z anyżem, goździkami i płatkami migdałów - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Pobierz listę składników:
Zdjęcie - Grzany miód z anyżem, goździkami i płatkami migdałów - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów