Grzanki z tapenadą z oliwek i anchois

Zdjęcie - Grzanki z tapenadą z oliwek i anchois - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

1 szklanka zielonych oliwek bez pestek

1 łyżeczka kaparów

2 ząbki czosnku

kilka listków bazylii

gałązka natki pietruszki

1 łyżeczka soku z cytryny

3 łyżki oliwy

pieprz

 

Wszystkie składniki zmiksować w blenderze.

Gotową pastę włożyć do lodówki na kilka godzin, aby smaki dobrze się połączyły.

Upiec grzanki, posmarować  je pastą i udekorować anchois.

 

Przepisy z tych kategorii

Kalafior pieczony w musztardowej skorupce

Kalafior pieczony w musztardow…

edysqa edysqa
Co na wege obiad?

Krem z czerwonej papryki
2

Krem z czerwonej papryki

Aleglodomorek Aleglodomorek
Aleglodomorek

Bakłażan w sosie jogurtowym

Bakłażan w sosie jogurtowym

ugotujmyto.pl ugotujmyto.pl
Ugotujmy To...

Polski hummus
1

Polski hummus

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

#Jak być zawsze kreatywną: Placek gryczano-fasolowy
4

#Jak być zawsze kreatywną: Pla…

Smaczny Dom Smaczny Dom
Smaczny Dom

Strudel z bakłażanem i fasolką w roli głównej
4

Strudel z bakłażanem i fasolką…

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne