Grillowana ciabatta z rukolą i brzoskwinią
Ta bardzo smakowita, grillowana ciabatta jest fajnym urozmaiceniem śniadania :) Słodka brzoskwinia fajnie komponuje się z serem i rukolą, dając oryginalne połączenie smakowe. Zdecydowanie polecam :)
GRILLOWANA CIABATTA Z RUKOLĄ I BRZOSKWINIĄ (na 2 porcje) 2 małe bułki ciabatta, 2 duże plastry łagodnego sera żółtego (zastąpiłam serem camembert), 1 łyżka miodu (pominęłam), garść rukoli, 1 połówka brzoskwini (u mnie brzoskwinia z puszki)
Ciabatty przekroić na połówki, dodać pokrojoną na plasterki brzoskwinię. Następnie polać miodem, dodać ser i rukolę. Przykryć drugimi połówkami bułki i grillować w opiekaczu, aż ser się stopi. Podawać na ciepło.
(na podstawie przepisu podpatrzonego u granity)