GOŁĄBKI Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ

Gołąbki choć nie takie tradycyjne bo bez ryżu i w kapuście pekińskiej to jednak ich smaku był jak dla mnie o niebo lepszy od tych w zwykłej kapuście były tak delikatne że każdy ich kęs był rozkoszą dla naszego podniebienia, mięso było soczyste i co tu więcej pisać po prostu pychotka :-)


Zdjęcie - GOŁĄBKI Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


1 KAPUSTA PEKIŃSKA

30 dag MIĘSA MIELONEGO

2 CUKINIE

1 KONCENTRAT POMIDOROWY

1 MAŁA CEBULA

SÓL, PIEPRZ do smaku

3 ŁYŻKI VEGETY lub kostka rosołowa

2 ZĄBKI ZMIAŻDŻONEGO CZOSNKU


Kapustę porozdzielać na liście i delikatnie sparzyć następnie rozbić lekko końcówki. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach cukinię i połączyć z mięsem, wymieszać z przyprawami i formować małe kulki - zawijać w liście kapusty pekińskiej. Dwa liście kapusty położyć na dnie garnka na to poukładać gołąbki ściśle jeden obok drugiego. W misce wymieszać vegetę z ok 1 litra wody i połączyć z koncentratem zalać gołąbki i gotować pod przykryciem ok 30 minut na małym ogniu.

Podawać z ziemniakami :-)

Smacznego

Wydrukuj przepis

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

Fasola w sosie  pomidorowym
8

Fasola w sosie pomidorowym

trufla trufla
Trufla i jej kuchnia

Łazanki z cukinią i pieczarkami
1

Łazanki z cukinią i pieczarkam…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Meksykańskie ciasto czekoladowe z cukinią
1

Meksykańskie ciasto czekoladow…

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Wegetariańskie kotlety z cukinii
1

Wegetariańskie kotlety z cukin…

Asik Asik
Moja kraina smaków

Pomidorowa ze świeżych pomidorów
1

Pomidorowa ze świeżych pomidor…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Surówka z kapusty pekińskiej i ogórków konserwowych
1

Surówka z kapusty pekińskiej i…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Przepisy z tych kategorii

Kurczak z faoslką szparagową w sezamie

Kurczak z faoslką szparagową w…

Cynamonowe szczęście Cynamonowe szczęście
Cynamonowe szczęście

Roladki z piersi kurczaka faszerowane duszonym porem i marchewką
1

Roladki z piersi kurczaka fasz…

Posmakujto! Posmakujto!
Posmakujto!

Papryka faszerowana mięsem i kaszą. Obiad dla Niej i dla Niego

Papryka faszerowana mięsem i k…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Wołowina po wietnamsku z brokułami i fasolką szparagową

Wołowina po wietnamsku z broku…

Flymetothespoon Flymetothespoon
Flymetothespoon

Pieczony kurczak z chrupiącą skórką
2

Pieczony kurczak z chrupiącą s…

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

Bacon jam, czyli amerykański „dżem z boczku”
1

Bacon jam, czyli amerykański „…

Dagmara Dagmara
U stóp Benbulbena