Faszerowane jajka z migdałami i sezamem
Jajka z białymi migdałami i prażonym sezamem, są delikatne w smaku doskonale pasują na świąteczne śniadanie.Polecam
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 1 łyżeczka majonezu
- sól, pieprz do smaku
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 1 łyżka sezamu
- garść białych migdałów
Ugotowane jajka przeciąć na pół najlepiej nożem z ząbkami , następnie wyciągnąć delikatnie ze skorupek jajka i rozgnieść widelcem - skorupki odłożyć. Jajka przyprawić dodać posiekane na drobno migdały, koperek dodać musztardę i majonez - wymieszać. Farsz przełożyć do wcześniej odłożonych skorupek, sezam uprażyć na suchej patelni i posypać nim każde jajko - podawać schłodzone.
Smacznego
Wydrukuj przepis i jeszcze kilka fotek...