Faszerowane jajka z migdałami i sezamem

Faszerowane jajka z migdałami i sezamem

Zdjęcie - Faszerowane jajka z migdałami i sezamem   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Jajka z białymi migdałami i prażonym sezamem, są delikatne w smaku doskonale pasują na świąteczne śniadanie.Polecam

  • 3 jajka ugotowane na twardo 
  • 1 łyżeczka majonezu
  • sól, pieprz do smaku 
  • 1 łyżka posiekanego koperku 
  • 1 łyżka sezamu 
  • garść białych migdałów

Ugotowane jajka przeciąć na pół najlepiej nożem z ząbkami , następnie wyciągnąć delikatnie ze skorupek jajka i rozgnieść widelcem - skorupki odłożyć. Jajka przyprawić dodać posiekane na drobno migdały, koperek dodać musztardę i majonez - wymieszać. Farsz przełożyć do wcześniej odłożonych skorupek, sezam uprażyć na suchej patelni i posypać nim każde jajko - podawać schłodzone.

Smacznego  

Wydrukuj przepis i jeszcze kilka fotek...

Zdjęcie - Faszerowane jajka z migdałami i sezamem   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Faszerowane jajka z migdałami i sezamem   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Kategorie przepisów