FASOLKA SZPARAGOWA POD BESZAMELEM

FASOLKA SZPARAGOWA POD  BESZAMELEM

Gdy wracam do domu późno, nie mam potrzeby zjedzenia ciężkiego mięsnego obiadu, ale gdy za oknem zimno i mokro coś ciepłego działa kojąco. Tym razem na obiadokolację zaryzykowałam podaniem fasolki szparagowej pod beszamelem z odrobiną sera. Nie zrozumcie mnie źle, bardzo lubię ją klasycznie podaną z przesmażoną bułką tartą ale w tej wersji wydaje się być niewystarczająca na samodzielny posiłek. Zresztą nie będę się oszukiwać, mieszanie mnie uspakaja i wycisza a po niekończącym się dniu pełnym zadań i nowych planów kilka chwil fizycznego zaangażowania, którego efekty są widzialne natychmiast jest tak dobrą rozrywką, jak obejrzenie dobrego filmu a do tego o ileż bardziej pożyteczne. Bardzo polecam.

Zdjęcie - FASOLKA SZPARAGOWA POD  BESZAMELEM  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Ilość: dla 2 osób

Czas przygotowania: 30minut

Poziom trudności: 2/10

SKŁADNIKI:

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1 Fasolkę szparagową myjemy i obieramy odcinając końcówki. Ja odcinam obustronnie ponieważ uważam, że to są ich najtwardsze elementy.

2. Następnie zalewamy fasolkę wodą, solimy i gotujemy około 15-20min – aż zmięknie.

3. Gotową fasolkę odsączamy z wody i przesypujemy do naczyń żaroodpornych.

Zdjęcie - FASOLKA SZPARAGOWA POD  BESZAMELEM  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

4. Polewamy sosem beszamelowym i posypujemy serem.

Zdjęcie - FASOLKA SZPARAGOWA POD  BESZAMELEM  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

5. Zapiekamy kilka chwil w piekarniku lub mikrofalówce aż ser się rozpuści.

6. Podajemy gorące.

Smacznego!

Kategorie przepisów