Drobiowe szaszłyki z cukinią - Na majówkę i nie tylko

Drobiowe szaszłyki z cukinią - Na majówkę i nie tylko

Takie mięsko na patyczku pasuje na obiad, kolacje, grilla a także na majówkę, pakujemy w próżniowe pudełka a potem zajadamy.

Drobiowe szaszłyki z cukinią

składniki
2 szt pierś z kurczaka,
1 łyżka sosu sojowego
3 łyżki oliwy,
1 łyżka ocet balsamiczny,
1 łyżeczka miodu
2 łyżeczki Przyprawa kebab – gyros
2 ząbki czosnku
pieprz biały

Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i kroimy w długie paseczki. Następnie robimy marynatę. W misce łączymy z sobą wszystkie składniki. Dodajemy mięso dobrze mieszamy i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Cukinię kroimy w kostkę. Nakładamy mięsko na patyczki zakończając kawałkiem cukinii. Smażymy na patelni grillowej lub na grillu. Podajemy z dipami.




Zdjęcie - Drobiowe szaszłyki z cukinią - Na majówkę i nie tylko - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów