Drobiowe szaszłyki w jogurcie z ananasem

Drobiowe szaszłyki w jogurcie z ananasem

Maj to pierwszy miesiąc pikników i grillowania na świeżym powietrzu. Ja sezon rozpoczęłam podczas długiego weekendu. Starałam się codziennie podać coś innego stąd długa lista kombinacji. Smacznego.
Drobiowe szaszłyki w jogurcie z ananasem

  • 700g filetu z indyka
  • 1 ananas

marynata:

  • duży jogurt typu greckiego
  • 3 łyżki płynnego miodu
  • sok z 1 limonki
  • świeże zioła: lubczyk, mięta, kolendra

Zdjęcie - drobiowe szaszłyki w jogurcie z ananasem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Indyka pokroić w kostkę. Wymieszać Jogurt, miód, sok z limonki i posiekane świeże zioła, można dodatkowo przyprawić sola i pieprzem, ale nie ma konieczności. Wytaplać indyka w jogurtowej mieszaninie i odstawić na minimum 2 godzinki. Po tym czasie ponadziewać na szaszłykowe szpadki przetykając kawałkami świeżego ananasa. Mięsko jest pyszne, kruche i nadaje się również dla dzieci.
Zdjęcie - drobiowe szaszłyki w jogurcie z ananasem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów