Czekoladowy krem z kaszą jaglaną
Czekoladowy krem z kaszą jaglaną widywałam na różnych blogach, ale w końcu odważyłam się go zrobić i od ręki podbił serca dorosłych domowników. Dzieci ..stwierdziły, że zjeść mogą ..ale nie koniecznie, i dobrze było więcej dla nas ;)
Czekoladowy krem z kaszą jaglaną
- 1 szklanka kaszy jaglanej ( u mnie Kupiec )
- sok wyciśnięty z 4 pomarańczy
- 1 szklanka wody
- 5 łyżek kakao
- 3 łyżki cukru brązowego
Kaszę włożyć do garnka i lekko ją podsmażyć, aż puści słodkawy zapach, wtedy ją zalać sokiem i wodą i gotować aż będzie miękka, ok. 15 minut. Ja kaszy nie odcedzała, pozwoliłam jej wchłonąć cały sok i wodę, jak tylko lekko podstygła dodałam do niej cukier i kakao i zmiksowałam blenderem, ale jak widać na zdjęciu, nie zblendowałam całości do końca, tak aby czuć było kaszę.
( robiłam też już wersję dla dorosłych z whisky i ostrą papryczką chili)