Czekoladowe lizaki z ryżem preparowanym
Czekoladki na patyku to jest to! Od dziś nie musisz brudzić sobie rączek czekoladą :) Grunt to dobre foremki, te znajdziesz w sklepie Beetlebits. Osobiście sprawdziłam i muszę stwierdzić jedno- są boskie! Zakres temperatury w jakiej możesz ich używać to od - 60 do +260 stopni, dlatego doskonale nadadzą się nie tylko do czekoladek, ale również do galaretek, ciasteczek czy kostek lodu. Ważnym faktem jest też przystępna cena :)
/ przepis na 12 lizaków/
- 1 tabliczka gorzkiej czekolady (spokojnie możesz zamienić ją na mleczną)
- 2 łyżki ryżu preparowanego
Czekoladę rozpuściłam w kąpieli wodnej, wlałam do silikonowych foremek.
Następnie posypałam wierzch czekoladek ryżem preparowanym i powtykałam w nie patyczki.
Odstawiłam do stężenia. Gdy całkowicie zastygły, wyjmowałam je z foremek.
Smacznego!
Ps: Model foremek jakich używałam znajdziesz tu klik
Bądź na bieżąco śledź Waniliową na facebooku i twitterze
______________________________♥____________________________