Cynamonowe muffiny nadziewane nutellą z cukrową posypką



- 75g masła
- 100g cukru
- 1 jajko
- 1 łyżeczka wanilii
- 120 ml mleka
- 190g mąki
- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1/4 łyżeczki soli
- 8 łyżeczek nutelli
Formę na muffiny wyłóż papilotkami lub po prostu wysmaruj tłuszczem. Piekarnika nastaw na 220C.

W osobnym naczyniu połącz mleko, jajko i wanilię.
Do misy miksera wrzuć masło i cukier. Ucieraj aż utworzą jednolita masę. Wlej mokre składniki i wymieszaj. Dodaj mieszankę mąki i wymieszaj, ale tylko do połączenia się składników.
Przełóż po około 1 łyżce ciasta do przygotowanych papilotek. Następnie na wierzchu surowego ciasta połóż po 1 łyżeczce nutelli. Przykryj pozostałym ciastem. Można wypełnić papilotki po sam wierzch ciasto nie rozpłynie się w czasie pieczenia.

Upieczone babeczki przełóż na kratkę do wystudzenia.
W czasie kiedy babeczki stygną przygotuj cynamonowo - cukrową posypkę.
Składniki na cynamonowo - cukrową posypkę:
- 50g cukru
- 2 łyżeczki cynamonu
- 45g masła
