Cukinia faszerowana pomidorami i serem
 
            Proste, lekkie danie, niewymagające wielu składników. Cukinia zapiekana z pomidorami, serem pleśniowym i mozzarellą, Całość doprawiona solą, pieprzem i oregano. Ciekawy pomysł na bezmięsne, nieskomplikowane danie, na obiad lub kolację.
 Pin
	            
	        
	            
	            	
 	            	    
 	            	        
 	            	        
 	            	        
 	            	        
 	            	        
 	            	    
 	            	
	                Print
	            
	        
		            
				
			
			
				Cukinia faszerowana pomidorami i seremPorcje
					
						
	            
	            	
 	            	    
 	            	
	            	Pin
	            
	        
	            
	            	
 	            	    
 	            	        
 	            	        
 	            	        
 	            	        
 	            	        
 	            	    
 	            	
	                Print
	            
	        
		            
				
			
			
				Cukinia faszerowana pomidorami i seremPorcje2
Kalorie490
kcalSkładniki- 2 cukinie 
- 3 pomidory malinowe 
- półtorej kulki mozzarelli 
- 100 g sera z pleśnią, np. lazur, gorgonzola 
- oregano 
- sól, pieprz 
- Cukinie przekroić wzdłuż na pół. Delikatnie wydrążyć środek.
- Pomidory obrać ze skóry, pokroić w plastry.
- Mozzarellę dokładnie odsączyć i pokroić w plastry.
- Do środka cukinii pokruszyć ser z niebieską pleśnią. Na wierzchu układać na przemian pomidory i mozzarellę. Na mozzarelli położyć pokruszony ser z pleśnią. Całość posypać solą, pieprzem i oregano. Piec w temperaturze 190 stopni przez około 20-25 minut.
 
            